Sabine Grobbink wint Nederlandse Agrafiek Award

Op LIV Venray werd voor de tweede maal de Agrafiek Award voor de Nederlandse varkenshouderij uitgereikt. Sabine Grobbink mag zich de opvolger noemen van Erik Stegink.

Belgische Agrafiek

Tijdens Agribex komende decembermaand worden de Belgische Agrafiek Awards inmiddels voor de 16de maal uitgereikt. De rubriek Varkenshouderij heeft tot doel de innovatieve inspanningen van de Belgische varkenshouders onder de aandacht te brengen.

Iedere varkenshouder die in België actief is kan zijn kandidatuur indienen. Voor deelnemingsformulieren mail: agrafiek@varkensbedrijf.be .Voor meer informatie bel naar 0471/70.60.70. Neem ook een kijkje op www.agrafiek.be

Nederlandse Agrafiek

Sabine Grobbink is in de Nederlandse varkenshouderij een bekend gezicht dankzij haar gebruik van multimedia. Sabine is toevalligerwijs in de varkenssector gerold toen ze haar man leerde kennen. Maar ze heeft zich intussen het vak in de kraamstal eigen gemaakt. De verwondering waarmee de buitenwereld soms naar de sector kijkt en de kritische geluiden die daarop volgen, weet Sabine laagdrempelig via social media uit te leggen.

Nieuw bij deze editie was de publieksprijs. Het gebruik van social media bleek hier zijn vruchten af te werpen. Met een meerderheid van stemmen werd Sabine Grobbink verkozen tot publiekswinnaar.

Maar ook de jury wees een winnaar aan. Op basis van de bedrijfsbezoeken en de interviews was ook de jury van mening dat Sabine Grobbink de juryprijs toebedeeld moest worden.

Sabine Grobbink vertrok terug naar Barger-Compascuum met 2 prijzen, waaronder de Oscar van de landbouw en diverse waardebonnen, beschikbaar gesteld door de partners Boehringer Ingelheim, AB Brabant, Duynie en Paulien Hogenkamp agrarisch coaching.

Bron: Varkensbedrijf België – editie maart 2017

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: