Seminarie ‘Nadenken over je afzetstrategie’

Op maandag 27 januari organiseert de VPOV in de marge van de Agro-Expo het seminarie ‘Nadenken over je afzetstrategie’. Er komen vier sprekers aan het woord, zowel vleesverwerkers als varkenshouders zelf.

Door de opkomst van allerhande labels en de drang tot differentiatie op niveau van de retailers, in combinatie met een verdere globalisering van de varkenshandel worden er aan de varkenskweker meerdere afzetkanalen aangeboden om zijn product te vermarkten.

Vroeger werd er veelal handel gedreven met lokale slachthuizen of biggenhandelaren. Vandaag komen er externe markten op de proppen om ons product te verhandelen. Zo is Duitsland een belangrijke partner voor de afname van levende varkens vanuit Denemarken en Nederland, maar hoe langer hoe meer ook vanuit België.

Ook zien we dat Spanje altijd maar meer een groeiende rol inneemt in de Europese varkenshouderij, ook in afzet van biggen.

Momenteel heeft de Vlaamse varkenshouder dus een resem aan keuzes om varkens of biggen af te zetten, ofwel levert hij exclusief voor een binnenlands label, ofwel verbindt hij zich vast aan één slachthuis, ofwel zoekt hij via niche markten toegevoegde waarde op, of produceert hij onder kostenleiderschap.

En met de AVP-crisis in China en de hoge varkensprijs is de prijsvolatiliteit weer in het centrum van de aandacht, waarbij deze keer het de vleesverwerkers zijn wiens marges onder druk komen. Is er doorheen de keten interesse om vaste(re) afspraken te maken over de prijs. Wat gebeurt er al vandaag, en wat is er nog mogelijk?

Met de organisatie van dit seminarie wil VPOV de varkenshouder inzicht geven in de verschillende afzetstrategieën en het belang tonen om hier bewuster mee bezig te zijn. Volgende 4 sprekers zullen het thema behandelen:

  • Francis Kint – CEO van Ter Beke, vleesverwerker
  • Johan Dekeyser – Eigenaar en CEO Dekeyser-Ossaer, vleesverwerker
  • Peter De Groote – Tönnies, coördinator België, Frankrijk, Spanje
  • Marc Nabuurs – Eigenaar en CEO varkensbedrijf in Nederland en Spanje.
  • Guus Hoefnagels – Eigenaar en CEO Interporc

Praktisch

  • Plaats: Conferentiezaal van Expo Roeselare
  • Ontvangst: 9u30
  • Start: 10u00 stipt
  • Einde: 11u30 – nadien Walking Lunch met netwerkmoment

Er wordt gevraagd om vooraf in te schrijven. Klik daarvoor onderstaande link:

https://nl.surveymonkey.com/r/inschrijven_seminarie_VPOV

De beurs Agro Expo loopt van zaterdag 24 tot en met maandag 27 januari 2020 en is elke dag toegankelijk van 10 tot 19 uur. Een toegangsticket kost 10 euro. Parkeren kan gratis op de terreinen van de Reo-veiling, waarna lijnbussen jou afzetten aan de Expo.

Bezoek voor het laatste beursnieuws de vernieuwde website: www.agro-expo.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: