Studiedagen, innovatiedagen, panelgesprekken en een politiek debat op Agriflanders

Traditioneel worden er tijdens Agriflanders ook een aantal studiedagen georganiseerd, zowel vanuit de overheid als vanuit de landbouworganisaties. Arvesta pakt voor het eerst uit met innovatiedialogen. KBC organiseert panelgesprekken.

De officiële lijst met studiedagen die op donderdag 10 en vrijdag 11 januari annex Agriflanders georganiseerd worden omvat 10 items. Voor het volledige overzicht klik Programma studiedagen op Agriflanders

Arvesta, dat zijn merken voor het eerst samenbrengt in één hal, organiseert gedurende de volle vier beursdagen zogenaamde innovatiedialogen. In hal 6 geven experts elke dag live updates over innovaties in land- en tuinbouw met demonstraties. Onderwerpen die aan bod komen zijn verticale stadslandbouw, drones in de lucht voor beter graan in het veld, smartfarming bij melkvee, soja als nieuwe teelt, Taintstop als alternatief voor varkenscastratie en nog veel meer. Om het volledige programma  te ontdekking klik Innovatiedialogen ARVESTA

Op de KBC-stand worden panelgesprekken met vertegenwoordigers van de productie, verwerking en grootdistributie georganiseerd. De landbouweconomen Jan Leyten en Bart Verstrynge spreken met stakeholders over marktgericht produceren in de varkens, zuivel- en braadkippensector.De bank geeft de varkenshouderij afspraak op haar stand in hal 1 op donderdag 10 januari om 14 uur voor een debat onder de titel: ‘Varkensvlees. Hoe spelen we samen als keten beter in op de vraag van de klant?’ Panelleden zijn: Luc Verspreet (Belgian Pork Group), Joris Coenen (Belgian Meat Office), Ivan Claeys (De Landsbond der Beenhouwers) en Koen Bernaerts (varkenshouder).

Het ABS organiseert dan weer een politiek debat onder de hoofding ‘Onze Vlaamse landbouw, heden en toekomst’, en dit op vrijdag 11 januari 2019 om 16.45 uur op de ABS-stand in hal 4. Aanleiding zijn de verkiezingen die er aankomen in mei. DE landbouworganisatie zal met het ABS Politiek Memorandum 2019’ uitpakken aan de hand van een debat van één uur met volgende politici: Bart Dochy (CD&V), Elisabeth Meuleman (Groen), Sofie Joosen ( N-VA ), Francesco Vanderjeugd (Open VLD), Joris Vandenbroucke (SP.A) en Kurt Ravyts (Vlaams Belang).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: