Studienamiddag: ‘Inspirerende stalpraktijken uit Europa’

Op 1 december organiseert het innovatiesteunpunt van Boerenbond een studienamiddag waarop een aantal goede stalpraktijken verzameld over geheel Europa als voorbeelden besproken worden.

Insteek is dat beter en efficiënter boeren niet noodzakelijk complexe of dure innovaties behoeft, maar dat het correct toepassen van eenvoudige en deugdelijke stalpraktijken ieder varkensbedrijf van sterke prestaties verzekert.

Advertising

Het afgelopen jaar heeft Boerenbond daartoe via het EU PiG-project in Europa goede praktijkvoorbeelden uit de varkenssector verzameld in de thema’s dierengezondheid, precisieproductie, dierenwelzijn en vleeskwaliteit. De verzamelde stalpraktijken werden getoetst door een Europees expertenteam en gedeeld met varkenshouders en stakeholders ter bevordering van de competitiviteit van de hele varkenssector.

Concreet gaat het om stalpraktijken die door hun focus op dierengezondheid de bedrijfsproductiviteit verhogen, oog hebben voor het welzijn van het dier, door toepassing van smart farm technieken de bedrijfsefficiëntie optimaliseren, en veilig, gezond en lekker vlees van topkwaliteit garanderen aan de consument.

Voor meer details over het programma, deelname (gratis) en inschrijving (verplicht) klik

stalpraktijken-EUPig 01 12 2017.

Bron: Boerenbond – 27 oktober 2017

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: