Testwerking eindberen zoekt derde praktijkbedrijf

In 2017 startte ILVO met de testwerking waarbij eindberen van diverse genetica met elkaar worden vergeleken. De eindberen worden nu getest op twee praktijkbedrijven. Om de testcapaciteit te verhogen wordt nog een derde praktijkbedrijf gezocht.

Momenteel werd van 184 eindberen sperma geleverd en lopen de resultaten van hun nakomelingen binnen. Tegen eind 2019 zullen er ongeveer 230 beren in test zitten.

Advertising

Na het beschikbaar stellen van de kraamstalgegevens en karkasgegevens in 2018, zijn sinds maart 2019 ook de voederconversie en groeiresultaten beschikbaar. Van de 123 eindberen die in de tool te raadplegen zijn, vind je van 89 eindberen ook voederconversie- en groeiresultaten terug.

Wil je zelf meehelpen?

  • Om de testcapaciteit te verhogen is ILVO op zoek naar een derde praktijkbedrijf:
  • Heb je een vrije eindbeerkeuze?
  • Lever je aan slachthuis dat werkt met het classificeringstoestel Autofom III?
  • Werk je met Ceres als boekhoudprogramma?
  • Kan je de voederopname opvolgen per hok of per maximum 50 dieren?
  • Wil je je collega’s varkenshouders helpen door extra gegevens van je biggen en vleesvarkens te verzamelen met goed begeleiding vanuit ILVO?

Dan kom je in aanmerking.  Per afgeleverd vleesvarken ontvang je een vergoeding van 2 euro en per opgevolgde voedereenheid een vergoeding van 22 euro.

Stel je je graag kandidaat of wens je uitgebreidere informatie? Neem dan contact op via alice.vandenbroeke@ilvo.vlaanderen.be of 09/272.26.57.

Om de tool te bekijken klik  testwerking eindberen

Bron: Naar Alice Van den Broeke en Sarah De Smet – ILVO 4 juni 2019

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: