Tijdelijke VLIF-waarborg voor varkensbedrijven getroffen door Afrikaanse varkenspest: aanvragen vóór 1 juni 2019

Het Departement Landbouw en Visserij heeft via het VLIF een tijdelijke waarborgregeling uitgewerkt voor varkensbedrijven in Vlaanderen die kampen met liquiditeitstekorten naar aanleiding van de crisis van de Afrikaanse varkenspest. Het ministerieel besluit hierover is verschenen in het Belgisch Staatsblad van 4 maart 2019. Landbouwers kunnen deze tijdelijke VLIF-waarborg aanvragen tot en met 31 mei 2019.

Het gewaarborgde krediet slaat ofwel op het verhogen van de werkingsmiddelen voor de operationele kosten (voederkosten, veeartskosten, enz.), ofwel op het herfinancieren van bestaande leningen.

Advertising

De waarborg is toegankelijk voor bedrijven waarbij de omzet uit de varkenshouderij minstens 50 procent bedraagt. De aanvrager moet kunnen aantonen dat zijn bedrijf een negatieve gevolgen ondervindt van de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest.

De maximale looptijd van de kredieten bedraagt zeven jaar en de waarborg geldt voor drie jaar. De waarborg bedraagt maximaal 80 procent van het subsidiabele kredietbedrag.

Meer informatie over de waarborgregeling en de voorwaarden via onderstaande link:

https://lv.vlaanderen.be/nl/subsidies/vlif-steun/overbruggingskredieten-afrikaanse-varkenspestcrisis

Landbouwbedrijven kunnen uiterlijk op 31 mei 2019 een aanvraag indienen via het e-loket.

Bron: Departement Landbouw en Visserij – 7 maart 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: