Tot 30 september: 30% VLIF-steun voor bioveiligheidsinvesteringen

Minister Schauvliege kondigde op 26 september aan dat de varkensbedrijven in Vlaanderen kunnen rekenen op steun vanuit het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds voor het nemen van de nodige bioveiligheidsmaatregelen om de verspreiding van de Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. Voorwaarde is wel dat men hiervoor uiterlijk op 30 september 2018 intekent via het e-loket.

De volgende investeringen kunnen op de investeringscode ‘investeringen in het kader van bioveiligheid in de varkenssector’ aangevraagd worden:  everzwijnafrastering, dubbele omheinding, enz. Deze lijst wordt mogelijk nog verder aangevuld op e-loket.

Advertising

Bedrijven die voldoen aan de voorwaarden kunnen, nadat ze uitsluitsel hebben over de geselecteerde investeringen, starten met het uitvoeren van de investeringen.

Het komt er dus op aan snel te zijn. De minister heeft alvast haar administratie de opdracht gegeven om snel de selectieresultaten van de lopende oproep bekend te maken. Bedoeling is dat  de bestellingen voor bioveiligheidsinvesteringen geselecteerd voor de huidige oproep reeds in de loop van volgende week geplaatst kunnen worden.

Aanvragen die reeds ingediend zijn deze aanvraagperiode kunnen ten laatste op 30 september 2018 terug in bewerking gezet worden en, na toevoeging van de aanvraagcode ‘investeringen in het kader van bioveiligheid in de varkenssector’, opnieuw ingediend worden. Bijzonder aandachtspunt hier is om na het in bewerking zetten niet terug vergeten in te dienen! Meer informatie over het terug in bewerking zetten van een aanvraag en het opnieuw indienen ervan is opgenomen in de handleiding. Klik daarvoor handleiding

De VLIF-infolijn (02/552.73.20) is vanaf 26 september tot en met vrijdag 28 september beschikbaar voor bijkomende vragen.

Bron: Departement Landbouw en Visserij – 26 september 2018

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: