Vannieuwenhuyse NV opgenomen in Groep Danis

Vannieuwenhuyse NV en Groep Danis hebben beslist om op een structurele manier hun samenwerking verder uit te bouwen.

Vannieuwenhuyse (VNH) een familiale onderneming met inmiddels meer 60 jaar ervaring is gespecialiseerd in het versnijden van varkenskarkassen. Het bedrijf beschikt over een versnijderij te Zarren en beheert een distributieapparaat met nationale dekking. VNH voorziet in eigen aanvoer via de aankoop van varkens bij zelfstandige varkenshouders. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van ca 54 miljoen euro.

Op de website van Danis luidt het dat Vannieuwenhuyse NV op een kruispunt stond: ‘ofwel stagneren ofwel doorgroeien via een uitbreiding van de site te Zarren en verdere professionalisering van het management. Dit laatste betekent een uitbreiding met aanzienlijke investeringen en het aanboren van nieuwe exportmarkten’.

In de e-mail die de VNH aan zijn klanten richtte luidt het dat ‘de evolutie op zowel de binnen- als buitenlandse markt, met marges die steeds verder onder druk komen te staan, schaalvergroting en integratie onvermijdelijk maken’.

Zoals bekend beschikt Groep Danis reeds over een snijzaal en diepvries op de site van haar slachthuis De Coster te Ruiselede. De geplande uitbreiding van de VNH-site in Zarren zal worden ingevuld door de ingebruikneming van de snijderij verbonden aan dit slachthuis. Vannieuwenhuyse NV zal in de toekomst dus opereren vanuit twee sites, Zarren en Ruiselede, en dit zoals voorheen onder de naam Vannieuwenhuyse.

Het bedrijf zal verder geleid worden door Stefaan en Veerle Vannieuwenhuyse-Mandeville, die overigens ook als aandeelhouder actief blijven. Het echtpaar benadrukt tevens dat de bestaande aankooppolitiek zal worden voortgezet en drukt de wens uit dat de goede samenwerking met de varkenshouders – ‘die al vele jaren garant staan voor onze gekende kwaliteit ‘, staat er met zoveel woorden – kan worden behouden.

Vermelden we volledigheidshalve dat besproken samenwerking onder voorbehoud is van goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit.

Bron: Danis (website-bericht) en Van Nieuwenhuyse (e-mail) op 27 juni 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *