Vers-activiteiten uit Scherpenzeel naar Vion-Boxtel

Vion gaat een deel van de activiteiten die op dit moment op de locatie in Scherpenzeel plaatsvinden integreren in de locatie in Boxtel. Met het voorgenomen plan, dat pas midden 2021 volledig zal zijn afgerond, is een investering van 35 miljoen euro gemoeid.

Vion wil de vers-activiteiten op haar locatie in Scherpenzeel verplaatsen naar Boxtel. Het gaat hierbij om middelverwerking, interne logistiek en overige vers-activiteiten, zoals bijvoorbeeld de productie van spare- en belly ribs.

Het onder één dak organiseren van deze activiteiten verkort de keten. Het aantal vrachtautoverkeer vermindert hierdoor volgens Vion met meer dan 1 miljoen kilometer per jaar.

Gros medewerkers herplaatst

Het gros van de ruim 120 medewerkers die bij Vion Scherpenzeel voor vers-activiteiten in dienst zijn, wordt naar verwachting herplaatst binnen de Vion-vestigingen in Boxtel, Apeldoorn en Groenlo, of stroomt uit vanuit natuurlijk verloop.

Ook het merendeel van de betrokken flex-medewerkers in Scherpenzeel kan naar verwachting aan de slag in Boxtel. Voor een 20-tal Vion-medewerkers zijn er wellicht geen passende herplaatsingsmogelijkheden.

De investering heeft geen impact op het aantal verwerkte varkens in Boxtel. De aanvoer van varkens blijft gelijk.

Bron: VION –  28 februari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: