Videopresentatie rond klimaatbeheersing online geplaatst

Het Departement Landbouw en Visserij lanceert, in samenwerking met de Universiteit Gent, een video over klimaatbeheersing in varkensstallen.

Het klimaat in de stallen is één van de belangrijke aspecten in de bedrijfsvoering van een varkensbedrijf. Een goed stalklimaat is onontbeerlijk om tot goede bedrijfsresultaten te komen.

Advertising

Bovendien bepaalt het stalklimaat ook het welzijn van de dieren die er verblijven. De stalventilatie heeft als doel dergelijk klimaat te realiseren; anderzijds zal een té hoge ventilatie de uitstoot van onder andere ammoniak in het milieu, verhogen.

Het is dus de kunst om voldoende te ventileren in functie van het dierenwelzijn, zonder het milieu te hypothekeren. Inzicht in ventilatiebehoeften en regeltechnieken draagt hieraan bij.

Om die reden deed het Departement Landbouw en Visserij een beroep op dr.ir. Jaak Christiaens om de basis van de klimaatbeheersing in stallen in een videopresentatie uit te leggen. Deze video is te bekijken via: https://youtu.be/1ZnVbmyc9pA

Je kan de volledige presentatie bekijken of met behulp van de tijdsindicaties in de tekst onder de video naar het gewenste fragment navigeren.

Bron: Departement Landbouw en Visserij – 13 juni 2017

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: