Voeders Decadt stelt zondag vernieuwde fabriek voor

Voeders Decadt uit Oostnieuwkerke, leverancier van varkens- en rundveevoeders, heeft de afgelopen 5 jaar zwaar geïnvesteerd om het bedrijf klaar te maken voor de toekomst. De afronding van de werken wordt op zondag 8 oktober 2017 gevierd met een opendeurdag voor de klanten, leveranciers en buurtbewoners.

De geschiedenis van Voeders Decadt startte in 1958. Het was toen dat Jozef Decadt, de vader van de huidige zaakvoerders Frank en Marc Decadt, begon met een handel in varkens- en rundveevoeders. Er volgde een sterke groei en toen bleek dat beide zonen interesse hadden om het bedrijf voor te zetten, besloot de familie om vanaf 1978 zelf veevoeders te produceren.

Advertising

In 2003 besliste Voeders Decadt om op de site in Oostnieuwkerke alleen nog te focussen op de productie van varkensvoeders. De productie van rundveevoeders werd uitbesteed. Vijf jaar later stapte de derde generatie in het bedrijf.

In 10 jaar tijd verdubbelde de omzet. Om die sterke groei te kunnen blijven volgen, besliste Voeders Decadt om de nodige investeringen te doen.

In 2012 werd de maal-menglijn geoptimaliseerd. Twee jaar later bouwde het bedrijf een bijkomende loods en werd de opslagcapaciteit fors uitgebreid. Naast de bestaande productielijn voor voeders in meelvorm werd een volautomatische perslijn voor korrels geplaatst. Bovendien kwam er ook een graanreiniger en grotere stortput.

Voeders Decadt produceert op dit moment varkensvoeders volgens 200 verschillende recepturen. Met zo’n 200.000 ton voeder per jaar en 35 medewerkers is deze Vlaamse voederfabrikant een middelgrote speler in België.

Bezoekers worden ontvangen op exclusieve uitnodiging.

Bron: Voeders Decadt – 4 oktober 2017

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *