VPF pakt uit met een onlineveiling, de Pig Rentability Award en een nieuwe beer

De Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) zal op Agriflanders 2019 15 voorgeselecteerde beren veilen met digitale hulpmiddelen. De VZW pakt tevens voor het eerst uit met de Pig Rentability Award. Aanvullend kan de organisatie ook een nieuwe beer voorstellen, de vrucht van een samenwerking tussen een KI-station en een VPF-fokker.

Dat er op Agriflanders 2019 geen levende varkens zullen te bespeuren zijn, zal niemand verbazen. De situatie omtrent Afrikaanse varkenspest laat dit gewoon niet toe. De traditionele varkensprijskamp en publieke berenveiling werden dan ook geschrapt. Het VOF-bestuur maakt van de gelegenheid gebruik om zijn onlineveilingplatform te lanceren. Concreet zullen er 15 voorgeselecteerde topberen van verschillende fokkers via digitale hulpmiddelen en beeldmateriaal geveild worden. 

Advertising

Tegelijk zal de al even traditionele ‘gouden Piétrain’ uitgereikt worden. Aanvullend wil de VPF ook nog de meest verdienstelijke  KI-stations in de kijker zetten. Alle VPF-KI-centra konden in dit verband meedingen naar een nominatie voor goud, zilver of brons in de ‘VPF Pig Rentability Award’. Criterium hier is op 30 december 2018 de meest economische rendabele VPF-beren hebben liggen. “Dit door aankoop van beren met hoge indexen, door deze beren goed af te testen op nakomelingen in de selectiemesterij, maar ook door het versneld vervangen van de minder goed afgeteste beren”, aldus het persbericht.

U kunt het allemaal meemaken op donderdag 10 januari om 15.00 uur tijdens het VPF-evenement in de grote ring van Paleis 8 tijdens Agriflanders.

Nog nieuws vanwege de VPF is dat KI Vansteenlandt en fokker Luk Vermeiren enkele jaren geleden hun kennis gedeeld hebben. Binnen het fokprogramma van VPF heeft dit geleid tot de ontwikkeling van de Magnum-beer. Die haalt – volgens een gezamenlijke mededeling van de fokker en het KI-station – vandaag ‘groeicijfers van meer dan 1.000 gram op de voerstations, en blijft in zijn conformatie voldoende droog (5 mm), mét behoud van een optimaal slachtrendement en een uitstekende voederconversie.’

De Magnum-beer wordt PRRS-vrij gefokt. Voor meer specificaties klik FLYER MAGNUM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: