Weinig verschil in kookham- en verse vleeskwaliteit bij geteste zeugen- en berenlijnen

Heeft de selectie naar meer magere zeugenlijnen een invloed op de vleeskwaliteit en zoötechnische prestaties van onze Vlaamse vleesvarkens? Onderzoeksresultaten van UGent (LANUPRO) en ILVO tonen aan dat je via de geneticakeuze de zoötechnische resultaten (voederverbruik, groei en voederconversie) en de karkaskwaliteit van vleesvarkens kan beïnvloeden. Naar het kookhamrendement is dit echter minder evident.

De smaak en het uitzicht van kookham konden niet worden gestuurd door te variëren in de geteste zeugenlijnen. Er waren ook geen verschillen in de smaakscores van het vlees van nakomelingen van Piétrain-eindberen die meer op groei of karkaskwaliteit waren geselecteerd.

Advertising

Voor het volledige artikel klik onderstaande link

Weinig verschil in kookham- en verse vleeskwaliteit bij geteste zeugen- en berenlijnen

Bron: naar Eline Kowalski (ILVO, UGent), Marijke Aluwé (ILVO), Sarah De Smet (Varkensloket), Sam Millet (ILVO), Stefaan De Smet (UGent), Els Vossen (UGent).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: