Zinkoxide moet er ten laatste eind 2020 uit

Het kabinet van minister Maggie De Block volgt het advies van AMCRA over de uitfasering van zinkoxide. Daarmee is beslist dat het gebruik van zinkoxide in België nog toegelaten is tot ten laatste eind 2020. 

Op 26 juni 2017 besloot de Europese Commissie dat alle lidstaten de bestaande nationale vergunningen ten laatste tegen 26 juni 2022 moeten intrekken voor het in de handel brengen van diergeneesmiddelen die zinkoxide bevatten en bestemd zijn voor orale toediening aan voedselproducerende dieren.

Advertising

Op basis van deze beslissing vroegen de ministers van Landbouw Denis Ducarme en van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block aan AMCRA wat de impact zou zijn op het antibioticagebruik van het niet langer voorhanden zijn van diergeneesmiddelen met zinkoxide. Herlees daarover onderstaand bericht:

De bevoegde kabinetten hebben inmiddels meegedeeld het sectoradvies van AMCRA over de uitfaseringsperiode van het gebruik van zinkoxide te volgen en het gebruik nog toe te laten tot ten laatste 31 december 2020.

Bron: AMCRA nieuwsbrief – 6 november 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: